Merhaba arkadaşlar,
Sentry Mode kapalı olmasına rağmen son zamanlarda şarjın normalden hızlı düştüğünü fark ettim. Teslamate üzerinden kontrol ettiğimde araç uyku modunda görünüyor, ancak telefon uygulamasında aynı durumu net göremiyorum.
Biraz araştırınca benzer sorun yaşayan birçok kullanıcıya denk geldim. Çoğu durumda araç aslında tam derin uykuya geçmiyor veya arka planda bir şey sürekli aracı uyandırıyor gibi görünüyor.
Karşılaşılan yaygın sebepler ve önerilen çözümler:
• Telefon uygulamasını çok sık açmak → Araç her kontrol edildiğinde uyanabiliyor.
• Cabin Overheat Protection açık olması → Araç uykuya geçmeyebiliyor.
• Üçüncü parti uygulamalar (TeslaMate, Tessie vb.) → Sürekli veri çekiyorsa araç uyanık kalabiliyor.
• USB güç açık kalması / aksesuar beslemesi → Bazı kullanıcılar bunu kapatınca düzelmiş.
• Yazılım güncellemesi sonrası geçici bug → Bazı kullanıcılar reset veya yazılım yeniden yükleme sonrası çözüm aldığını belirtmiş.
• Smart Summon / bazı FSD özellikleri → Bazı güncellemelerden sonra aracı uyandırabildiği rapor edilmiş.
Normalde Sentry kapalı ve araç düzgün uykuya geçiyorsa günlük yaklaşık %0.5–2 civarı kayıp görülmesi bekleniyor. Bunun üstünde sürekli kayıp varsa bir şey aracı arka planda uyandırıyor olabilir.
Bu akşam önce bir reset atmayı düşünüyorum. Düzelmezse Cabin Overheat, üçüncü parti bağlantılar ve diğer ayarları tek tek kontrol edeceğim.
Benzer durum yaşayan oldu mu? Sizde sebep ne çıkmıştı?